Kezdőlap > ünnep/ feierlichkeiten, föétel, gyors, magyaros, rucola, saláta, schnell+gelingt leicht, winter/ tél > marék lencse füstölt paprikával – eine handvoll linsen

marék lencse füstölt paprikával – eine handvoll linsen

1. január 2011 Hozzászólás Go to comments

a gastroglobe láttam tegnap a lány receptjét marék lencse címen. mivel ma úgyis lencsét kell enni, gondoltam kipróbálom. icipicit változtattam a recepten, de csak azért, mert képtelen vagyok egy receptet ugyanúgy elkészíteni, ahogy a dolgok le vannak írva, anélkül, hogy valamit ne változtatnék. nagyon-nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

két marék lencsét megföztem kevés vízben, egy evökanál borecet, egy babérlevél és egy kis fej hagyma (amelybe elözöleg 4 szegfüszeget szúrtam) kíséretében. szórtam hozzá egy csipet szódabikarbónát is, mert tudomásom szerint akkor gyorsabban megfönek a hüvelyesek. miután megfött leöntöttem a vizet és hagytam a lencsét lecsöpögni és langyosra kicsit hülni.

ekkor hozzáadtam az öntetet: 1 dl tejfölt és 1 dl natúr joghurtot két kiskanál mustárral, sóval és egy pár szál apróra vágott petrezselymet (ezeket elözöleg már elkevertem) és óvatosan átforgattam. hagytam 30 percet hülni, majd hozzákevertem egy marék apróra vágott rukola salátát.  

mialatt a lencse elkészült egy kevés húsos szalonna zsírját kisütöttem, füstölt paprikával megszórtam.

a lencsét a füstölt paprikás szalonnával és barnakenyérböl készült pirítóssal tálaltam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

linsen gehören im allgemeinen nicht zu den lieblingsgerichten, aber was soll´s. am neujahrstag muss man linsen essen, sonst sieht es finanziell schlecht aus im  laufe des jahres.

ich  bin fest davon überzeugt, dass meine linsen auch linsenhasser überzeugen werden…

man nehme: zwei handvoll berglinsen und koche sie in ca. 12-15 minuten im wasser weich. eine prise natronpulver soll dazu beitragen,  dass hülsenfrüchte schneller weich werden. man gebe außerdem ins kochwasser: ein el weissweinessig  eine mit 4 nelken bespickte zwiebel und ein lorbeerblatt. das wasser abgießen und die linsen abtropfen lassen.

0,1 l créme fraiche und 0,1 l naturjoghurt mit 2 tl senf, salz und feingehackter petersilie verrühren, zu den linsen geben. für eine halbe stunde beiseite stellen. eine handvoll kleingehackter rucolasalat darunterrühren.

schinkenwürfel in etwas butter anbraten, geräuchertes paprikapulver dazugeben und die linsen mit den schinken servieren. getoastetes roggenbrot dazu reichen.

  1. 4. január 2011 - 05:18

    Ez is nagyon jó lehet🙂 És van hozzá itthon minden🙂

  2. 5. január 2011 - 13:17

    lehet,hogy ezzel is kipróbálom majd hamarost, még van csomó lencse itthon🙂

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: