Kezdőlap > gemüse, zöldség > serpenyöben sült padlizsán – in der pfanne gebackene aubergine

serpenyöben sült padlizsán – in der pfanne gebackene aubergine

16. február 2010 Hozzászólás Go to comments

lassan megtanulok fözni. ma este pl. elöször sikerült serpenyöben padlizsánt sütnöm, anélkül, hogy fél liter olívaolajat hozzá kellett volna adnom. eddig ugyanis mindig ez riasztott el a padlizsántól. nem mintha nem szeretném az olívaolajat, de nem feltétlenül kell belöle olyan sok egy étkezés alkalmával. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ma este hirtelen felindulásból a felkockázott padlizsánt a felforrósított serpenyöbe dobtam és hagytam magas hömérsékleten “szárazon”  két szál rozmaringgal minden oldalról megpirulni és csak ekkor löttyintettem hozzá olívaolajat és  sóztam. azonnal le is vettem a tüzröl. két adagban sütöttem így meg a padlizsánt. nagyon finom, kicsit füstös íze lett és sikerült nem addig sütnöm, míg szétmállottak a kockák. utána egy kevés olívaolajon egy csíkokra vágott édesköményt sütöttem két percet egy fokhagymacikkel közepes tüzön, ráöntöttem egy konzervparadicsomot, sóztam, borsoztam, 5 perc fözés után hozzaádtam egy marék rákfarkat és hagytam további két percet összeföni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

wenn es so weitergeht, kann ich langsam behaupten, dass ich das eine oder andere ganz gut kochen kann. heute ist es mir zum ersten mal gelungen, aubergine in der pfanne, ohne hinzugabe von einem halben liter olivenöl zu backen. nichts gegen das olivenöl, aber es muss nicht bei jeder auberginen-mahlzeit eine halbe flasche sein.

die gewürfelten auberginen habe ich in einer aufgeheizten beschichteten pfanne ohne öl mit zwei rosmarinzweigen auf großer hitze solange gebraten, bis sie begannen, dunkelbraun zu werden. dann habe ich ein wneig olivenöl dazugegeben, gesalzen und von der feuerstelle genommen. eine aubergine habe ich auf zweimal so angebraten.

danach habe ich einen in scheiben geschnittenen fenchel mit einem esslöffel olivenöl  leicht angebraten, eine dose tomaten und eine knoblauchzehedazugegeben, gesalzen, gepfeffert. nach 5 minuten kamen noch krabbenschwänze dazu, die 2 minuten noch mitgekocht haben. zum schluss die auberginen dazugeben und sofort servieren.

Reklámok
Kategóriák:gemüse, zöldség
  1. 17. február 2010 - 10:48

    Nokikám ez nagggyon tetszik! 🙂

    • stampoasis
      17. február 2010 - 20:53

      ancsikám, köszönöm:-)örülök, hogy sikerült neked valót föznöm…

  2. 17. február 2010 - 22:10

    Igen, igen, itt az újabb paradicsomos étel! 😀
    Csodás!

    • stampoasis
      17. február 2010 - 22:25

      raindrop, tudtam én, hogy te majd belelkesülsz:-)

  3. 19. február 2010 - 15:56

    De jól esne már egy kis padlizsán, oly rég ettünk! A paradicsommal együtt nekem igazi nyáridéző fogás!

  4. Magyar
    31. augusztus 2010 - 11:09

    A padlizsános dolog az tényleg jó, és finom is lett, köszi. Csak nagyon furcsa, hogy nem használsz nagy kezdõbetûket… Nem véletlenül van ám, mert a pont lehet rövidítés jele is stb. Szóval nagyon zavaró, és magyartalan.

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: