kétszínü spárga narancsszósszal és roqueforttal – zweierlei spargel mit orangensauce und roquefort
a fehér és a zöld spárgát meghámoztam, 3 centis darabokra vágtam, a csúcsait félretettem. a spárga többi részét 2 kanálnyi olívaolaj és diónyi vaj keverékén egy nagy seprenyöben kicsit megsütöttem. két narancs levét kipréseltem és apránként a spárgához öntöttem, hogy a spárga inkább süljön, mint föjjön. csipetnyi cukorral megszórtam. 5 perc múlva hozzáadtam a zöldspárga darabjait, újabb 3 perc múlva a fehér spárga csúcsait és 2 perc elteltével a zöldspárga csúcsait. ekkor már a serpenyöt lefedtem és elzártam a lángot. hagytam állni 2-3 percet.
teljes kiörlésü spaghettival, roqueforttal, rózsaborssal megszórva.tálaltam.
ich habe die weissen und die grünen spargel geschält und in etwa 3 cm-stücke geschnitten. die spitzen beiseitegelegt. den weissen spargel (bis auf die spitzen) in einer pfanne in 2 el olivenöl und ein bisschen butter leicht gebraten. den saft von zwei orangen nach und nach hinzugeben, mit einer prise salz und zucker gwürzt. nach 5 minuten den grünen spargel hinzugeben, nach weiteren 3 minuten die weissen spargelspitzen, 3 minuten später die grünen spargelspitzen. zu diesem zeitpunkt habe ich den herd bereits ausgeschaltet und die pfanne für 2 minuten zugedeckt stehen lassen.
mit dinkel- spaghetti, roquefort und rotem pfeffer serviert.