Kezdőlap > föétel, rizs > rántott mozzarella: a konyhai katrasztrófa

rántott mozzarella: a konyhai katrasztrófa

14. július 2009 Hozzászólás Go to comments

DSC08504amikor vasárnap délután hazaértünk fogalmam sem volt, mi lesz majd a vacsora. egy biztos volt: abból fözünk, ami van itthon.  van a konyhában egy receptes naptáram, amelyen hónapot kellett váltani. a júliusi képen ott mosolygott rám egész délután a rántottt mozzarella. gondoltam, milyen jó, még úgysem csináltam sosem, itt az ideje. köretnek egy kis rizst, spenótot és gombát (utóbbi kettö a mélyhütöböl került elö) készítettem. lehet, hogy jobb is lett volna, ha a sajtot ilyen böséges körítés mellé inkább el sem készítem. de elkészítettem. és újfenn megállapítottam, hogy nem tudok se panírozni, se olajban sütni. a sajt egy része még az olajban kifolyt, a másik része ráragadt a konyhai papírkendöre, amelyenek az olajat kellett volna felszívnia, nem a sajtot. mondjuk nem is tudom, mit vártam, utoljára tinikénnt sütöttem rántott sajtot, akkor is kifolyt:-(

tudja vagy legalább sejti valaki, mit rontottam el? lisztben, tojásban, zsemlemorzsában paníroztam, az olajat felforrósítottam….

lehet, hogy egy új konyhai gépre van szükségem:

tefal actifry

ez a fritöz egy kilogramm krumpliból készít sült krumplit csupán 1 evökanál olaj hozzáadásával. arra viszont nem találtam utalást, hogy panírozott ételeket is tud;-)

mr. R.-nek különben nagyon ízlett – igaz neki nem is voltak elvárásai, milyennek kellene lennie.

About these ads
Kategóriák:föétel, rizs
  1. Chef Viki
    14. július 2009 - 12:36

    Dupla panírt a megátalkodott sajtokra! Liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd vissza a tojásba, és újra zsemlemorzsa. Ez tutira egybetartja!

    Azért látom, elfogyott így is :-)

  2. Vica
    14. július 2009 - 13:04

    Szia! Én mostanában a liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa tényállást alkalmazom, mert kevésbé lesz vastag, mint a duplamorzsától és eléggé forró olaj kell hozzá. Vica

  3. mr.
    14. július 2009 - 16:23

    Szia itt találsz kipróbált TEFAL Actifry recepteket:

    http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=24199

  4. stampoasis (alias nokedli)
    17. július 2009 - 19:45

    kedves viki + vica, köszönöm a tippeket, ki fogom próbálni a duplapanírt mindkét módon.

    @mr. köszi neked is a tipped. olvasgattam a hozzászólásokat. eszembe jutott, hogy milyen régesrég ettem bundáskenyeret – és azt is lehetne benne készíteni, anélkül, hogy az egész lakás olajszagú lenne…. hajaj…

  5. Makka
    18. július 2009 - 14:16

    Uhh, ilyen bundáskenyérsütő szag nélkül nekem is kéne, de azonnal!:))
    Bátor vagy, én nagyon sok dolognak hajlandó vagyok nekiállni a konyhában, de a rántott sajtnak soha, még dupla panírral sem. Elég az olyan Katasztrófákat elviselni, amiket nem lehet előre látni, nem még a rántott sajtosat, ami szerintem borítékolható.:) Nekem mindenképp, mert nagyon félek a forró, köpködő olajtól, szóval én nem a legforróbb olajjal kezdem a rántott cuccokat egyébként sem.

  6. Arwen
    18. július 2009 - 22:24

    én uuutálok olajban sütni, de a pasim meg imádja a rántott dolgokat.
    sajtot vagy dupla (ha izgulok, tripla) panírral készítek, vagy fagyasztva panírozom és sütöm ki. vagy a kettő egyszerre. de én extra ügyetlen tudok lenni. :)

  7. Trisa
    26. február 2012 - 13:48

    Én is a dupla panirra esküszöm,, ha van időm és kedvem, még be is mélyhűtöm egy 15 percre, de ha nagyon lusta vagyok akkor is sikerül, mióta úgy gondolkozom, hogy a rántott sajtnál csak azt a vékony panírt kell megsütni. Anyósom mindent halvány sárgásra süt. Ez ennél nálam is bejött, épp hogy csak 1-1/2 percre sütöm az egyik felét, és megfordítom. Amint észreveszem a legkisebb szivárgást kiszedem, egy pillanatra esetleg papírtörlőre teszem, de utána leveszem, nehogy hozzáragadjon.

  1. No trackbacks yet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követés

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

%d honlapszerkesztő ezt szereti: