Kezdőlap > aus dem backofen, gemüse, im ofen gebacken, sütöben sült, zöldség > csöben sült zeller – sellerie-gratin

csöben sült zeller – sellerie-gratin

14. április 2010 Hozzászólás Go to comments

tudom én, hogy itt a tavasz, beköszöntött a medvehagyma- és a saláta-szezon. mondjuk ha reggelente nincs több 4 foknál, csak elcsábulok és téli zöldséghez nyúlok, tudván, hogy azt aztán majd este a sütöben kell sütni 30 percet. ennyi idö alatt csak felmelegszem majd én is. így jártam a hétvégén, amikor nem tudtam ellenállni egy szép zellernek a lidl-ben, ahová igazából medvehagyma-okán mentem.

hazatérve a zellert meghámoztam és egészben sósvízben kb. 10 percet föztem, majd ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket félbe vágtam és gey tüzálló tálban elrendezgettem öket. a zeller fözölevéböl  1 dl-nyit elkevertem 1 dl tejszínnel és 2 teáskanál teljes kiörlésü liszttel, sóval, borssal és szerecsendióval. ráöntöttem a zellerre, közétettem  10-12 szem kapribogyót, megszórtam egy fél marék zsemlemorzsával, pirított dióval és reszelt parmezánnal. 30-40 perc alatt 180 °C-on szép pirosra sütöttem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

trotz frühling und bärlauch… auch wenn es eigentlich frühling ist was man aber nicht unbedingt sieht, wenn man den ganzen tag im büro ist und morgens die temperaturanzeige nur 4 grad anzeigt, ist es immer wieder großartig, einen sellerie-auflauf zu essen. hierzu benöigt man eine sellerie, die man geschält und im ganzen im leicht gesalzenen wasser 10 minuten köcheln lässt.   die sellerie sodann in fingerdicke scheiben schneiden , anschließend je nach größe der scheiben halbieren. die sellerie-scheiben in eine auflaufform geben, 1 dl vom kochwasser auffangen und mit 1 esslöffel sahne sowie 2 teelöffel vollkornmehl, salz, pfeffer und muskatnuss verrühren und auf die selleriescheiben geben. 10-12 kapern dazugeben, mit semmelbrösel, klaingehackten walnüssen und etwas geriebenem parmesan bestreuen. bei 180°C ca. 30-40 minuten goldbraun backen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. 14. április 2010 - 22:59

    Jaj de gyönyörű az első fotód! 🙂
    Remekül szerkesztett!

    • 15. április 2010 - 06:44

      raindrop, köszönöm szépen. igyekszem 🙂 bár ha te te csás képeidet nézegetem, mindig rádöbbenek, hogy a fotózáshoz tehetség kell. nekem max. szorgalmam van hozzá.

      • 15. április 2010 - 06:44

        csodás-at szerettem volna írni…

  2. 15. április 2010 - 06:03

    És jó volt? Mert hogy én is kinéztem a Lidlben a szép, nagy zellereket, és beterveztem, hogy a hétvégén gratin lesz belőle, bár nem pontosan így 🙂

    • 15. április 2010 - 06:48

      igen, nagyon jó volt. kb. másfél éve bukkantam az ínyesmesterben a receptre, azóta csak így készítem.

      most látom, hogy a sót, borsot, szerecsendiót kihagytam belöle (mármint a receptleírásból).

  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás a(z) BeckZsu bejegyzéshez Kilépés a válaszból