Kezdőlap > Uncategorized > fehér spárga medvehagymapesztóval és parmezánnal – weisser spargel mit bärlauchpesto und parmesan

fehér spárga medvehagymapesztóval és parmezánnal – weisser spargel mit bärlauchpesto und parmesan

20. május 2012 Hozzászólás Go to comments

a spárgaszezon kezdete óta hetente 3-4 alkalommal spárgát vacsorázunk. ha igaz, hogy a spárga méregtelenít, akkor már nagyon kitisztult a szervezetünk. eddig nem sikerült olyan spárgás ételt készíteni, ami ne került volna ismétlésre. ettöl eltekintve igyekszünk változtatni is az ismertebb kombinációkon kívül merészen próbálkozunk újabbnál újabb dolgokkal. egyetlen közös a receptekben: mindegyik nagyon finom és minimális idö- és anyagráfordítással elkészíthetök.

elörejáróban annyit, hogy a hagyományos vízben fözést nem tartom a spárga igazán sikeres elészítésének. az az érzésem, hogy kiázik a spárga finom íze a zöldségböl.

sokkal finomabb például, ha kevés olívaolajat forrósítunk egy nagy serpenyöben, beletesszük a spárgákat, adunk hozzá 1 dl fehérbort, csipet sót és cukrot, majd  lefedve 10-12 perc alatt közepesen mérsékelt tüzön pároljuk. akkor a legfinomabb, ha nem lesz a spárga egészen puha. medvehagymapesztóval, kis vajjal, frissen reszelt parmezánnal és új krumplival tálaljuk.

peszto   parmezán

seit beginn der spargelsaison essen wir 3-4mal die woche spargel. oder öfter. wenn es wahr ist, dass spargel entgiftet, dann sind wir bzw. unser körper mittlerweile bestimmt mehr als entgiftet. wir haben einiges an enuen ideen und mkombinationen ausprobiert, denn spargel einfach in wasser gekocht, finden wir ehrlich gesagt etwas langweilig. außerdem gibt so vieles anderes mehr. 

besipielsweise kann man weissen spargel wunderbar in etwas olivenöl kurz abraten, mit ein wenig weisswein, einer prise salz und zucker zugedeckt bei schwacher hitze in etwa 8-12 minuten garen, aber nicht ganz weich werden lassen. mit etwas butter, bärlauch-pesto, frisch geriebenem parmesan und natürlich mit neuen kartoffeln serviesen.

Kategóriák:Uncategorized
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: