Kezdőlap > kartoffeln, köret, krumpli > krumplipüré édes köménnyel, bazsalikommal, olajban eltett paradicsommal pörkölt kesudióval – kartoffelpüree mit fenchel, basilikum und getrockneten tomaten und gerösteten cashewkernen

krumplipüré édes köménnyel, bazsalikommal, olajban eltett paradicsommal pörkölt kesudióval – kartoffelpüree mit fenchel, basilikum und getrockneten tomaten und gerösteten cashewkernen

28. február 2011 Hozzászólás Go to comments

egyetlenegy bajom van a krumplipürével: kicsit unalmas. készíteni is és enni is. bár kétségtelen, hogy jó minöségü krumpliból nagyon finom lehet, a sima krumplipürét elkészíteni szerintem akkor is unalmas.

fel lehet viszont egyszerüen turbózni egy-két izgalmas és karakteresebb hozzávalóval. nálam éppen a fentiek voltak kéznél.

személyenként 2 közepes krumplit megföztem. a fözési idö felénél hozzáadtam egy kisebb felkockázott édesköményt. a fött zöldséget krumplitörövel törtem össze, kevés tej és egy evökanál vaj kíséretében. sóztam, szerecsendióztam, majd hozzákevertem 2-3 apró kockákra vágott szárított paradicsomot, az édeskömény zöldjét és pár levél bazsalikomot.  pörkölt kesúdióval megszórva azonnal tálalom.

kartoffelpü

kartoffelpüree sind irgendwie etwas langweilig. sowohl in der zubereitung, als auch beim kochen. nicht dass kartopffelpüree aus guten kartopffeln nicht schmecken würde. aber sie schmecken mit einigen zutaten aus dem kühl- bzw. vorratsschrank noch viel besser.

man nehme pro person 2 mittlere kartoffeln und koche sie in etwas salzwasser. bei der hälfte der kochzeit gebe man eine kleine fenchelknolle (in würfeln geschnitten) dazu. das fertig gekochte gemüse mit etwas milch, butter, mit kleingehackten getrockneten tomaten, dem fenchelgrün und einigen kleingehackten basilikumblättern mit hilfe eines kartoffelpüree-teil (wie heissen diese dinger eigentlich??) zerdrücken. mit salz und muskatnuss würzen und sofort mit cashewnüssen bestreut servieren.

Reklámok
Kategóriák:kartoffeln, köret, krumpli
  1. 1. március 2011 - 12:09

    kartoffelpüree-teil: heisst kartoffelstampfer, in österreich: erdäpfelstampfer.

    wird in österreich nur für stampf verwendet, z.b. auch für “g(e)röste(te)” erdäpfel, die dann so was ähnliches sind wie die schweizer rösti.

    püree hier: erdäpfel mit salz und ein wenig kümmel und muskat sehr weich kochen, wasser abgiessen und dann sofort mit milch oder obers eben: pürieren (küchenmaschine) oder mit dem handmixer verrühren. obendrauf dann geröstete zwiebel.

  2. Thea
    4. március 2011 - 19:51

    Nein, nein, nein! Nicht elektrisch pürieren! Ich kriege auch feinstes, elegantes kartoffelpüree mit dem Stampfer hin. Beim Pürieren sorgt die Kartoffelstärke dafür, dass aus feinem Püree Kleister wird. Hab’ ich schon als Kind beobachtet, als meine Mutter Experimente mit einem Küchenmixer machte. Alles war wunderbar. Nur der Kartoffelbrei sah komisch aus, und die Textur war gruselig. Natürlich kannte ich diesen Ausdruck (und Jürgen Dollase) zu dieser Zeit noch nicht ;-D

  3. 7. március 2011 - 07:26

    én néha répát vagy swede-t főzök vele/bele…de csináltam már zöldborsóval is, attól kicsit fura színe volt, de azért ehető 🙂

  4. Johne88
    27. június 2014 - 05:35

    I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one these days.. edagabckckeb

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: