Kezdőlap > aus dem backofen, sütöben sült > székelykáposzta-quiche – sauerkraut-quiche

székelykáposzta-quiche – sauerkraut-quiche

23. január 2011 Hozzászólás Go to comments

naponta kapok egy virtuális receptet emilen, amelyet vagy rögtön törlök, vagy elmentem, hogy majd egyszer elkészítem. néha olyan is van, hogy azonnal tudom, hogy el fogom készíteni és addig ki sem megy a fejemböl, ameíg nem kerül az asztalra. így történt a tegnap kapott quiche-recepttel, amely ugyan csak némi túlzással székelykáposzta, bár szerintem tényleg nagyon hasonlít. abban mindenképpen, hogy nagyon finom. nem utolsó sorban pedig gyorsan elkészíthetö, ha van otthon savanyúkáposzta, császár-szalona és leveles tészta.  

hozzávalók egy 28 cm-quiche-formához (bármilyen laposabb tüzálló edény is megfelelö)

1 mélyhütött ­leveles tészta 
12,5 dkg császárszalonna
1 ek olaj
30 dkg savanyúkáposzta

1 babérlevél
1 tk kömény

6-8szem feketebors
2 dl tejföl
2 tojás

elkészítési idö: 45 perc

a császárszalonnát csikokra vágva egy kevés olajon kisütjük, hozzákeverjük a savanyúkáposztát, a babérlevelet és a mozsárban porrá tört köményt + borsot. alaposan átforgatjuk, majd hagyjuk kihülni.

a tejfölt, tojásokat, sót alaposan összekeverjük. a levelestésztát a sütöpapírral kibélelt formába tesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a káposztát, végül lelocsoljuk a tejfölös tojással. ha a levelestészta kicsit lelóg, visszahajtjuk a káposztára. elömelegített sütöben 220°C-on (légkeverésen 200°C) 25 perc alatt készre sütjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zutaten für eine  28 cm quiche-form
1 TK-­blätterteig
125 g bacon
1 el öl
300 g sauerkraut
salz
1 lorbeerblatt
1 tl kümmelsaat
pfeffer
200 g schmand
2 eier

zubereitungszeit: 45 min.

bacon quer in 2 cm breite streifen schneiden. öl in ­einer pfanne erhitzen. bacon darin braten, sauerkraut und ein lorbeerblatt dazugeben. kümmel und pfeffer in einem mörser zerstossen zum sauerkraut geben, verrühren, zur seite stellen ­und abkühlen lassen. ­

schmand, eier, salz verrühren. den blätterteig in eine mit bachpapier ausgelegte quiche-form geben, den sauerkraut darauf verteilen, die schmandmasse darübergießen. den überstehenden blätterteigrand leicht nach ­innen auf das sauerkraut legen. im heißen Ofen bei 220°C (Umluft 200°C) auf der mittleren schiene ca. 25 min. backen. ­

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. 23. január 2011 - 19:07

    Szia!

    Most leltem rád,és nagyon tetszik az oldalad!Ez a recept pedig kiváló és jól néz ki!Finom lehet!Le is mentettem és meg fogom csinálni valamikor én is.Szeretek a leveles tésztával dolgozni!
    Kriszta

  2. 24. január 2011 - 13:35

    Ez tényleg egyszerű, de óriási ötlet :)). Főleg, hogy szerintem mindenből lehet quiche-t készíteni :)))
    Látom, kibéleled a sütőformát, én csak vajazni szoktam, de kipróbálom így is.
    Nemrég láttam valakinél, hogy a tepsiben készült húsos egytál alá is tett fóliát. Praktikus.

  3. 3. február 2011 - 12:38

    das sieht seeehr lecker aus, das muss ich auch mal probieren
    LG Gabi

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: