Kezdőlap > föétel, fisch, gemüse, hal, zöldség > lazac fehérboros-fügemustáros édesköménnyel –lachs mit fenchelgemüse in weisswein- und feigensenfsoße

lazac fehérboros-fügemustáros édesköménnyel –lachs mit fenchelgemüse in weisswein- und feigensenfsoße

5. december 2010 Hozzászólás Go to comments

szeretek szakácskönyveket lapozgatni, olvasgatni, nézegeteni ki mit hogyan tálal. aztán az esetek túlnyomó részében választok egyetlegy alapanyagot és aztán abból fözök, hozzáadva ami éppen van itthon. valami friss zöldség mindig van. az utóbi idökben gyakran édeskömény. márpedig az édeskömény nagyon jól illik a halhoz.  akár karácsonyi ötletnek is felhasználható.

mialatt a lazac 180 °C-on 20 perc alatt alufóliával lefedve (mindkét oldalán beolívaolajozva,  egy kis citromlével meglocsolva, sózva, fehérborsozva)a sütöben  megsült, elkészítettem az édesköményt.

2 édesköményt fél centiméteres szeletekre vágva kevés olívaoloajon 2-3 perc alatt megpirítottam, hozzáadtam egy maaréknyi mélyhütött zöldborsót. megsóztam, felönttem 1 dl fehérborral,  hozzáadtam 2 ek philadelphiakrémet,1 dl tejszínt, 2 tk fügemustárt, 1 tk mézet. a végén 4 félbevágott koktélparadicsomot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         ich liebe es, kochbücher zu wälzen…. um zum schluss doch ganz ohne rezept irgendwas mit einem “hauptzutat” zu kochen. seit einiger zeit bin ich auf dem “fencheltrip”. ob roh oder gekocht – hauptsache fenchel. und fenchel passt bekanntermaßen sehr gut zum fisch. und dazu ein glas weisswein.

während der lachs also im ofen bei 180 °C für 10 minuten (mit olivenöl eingerieben, gesalzen, gepfeffert und mit einem schuss  zitronensaft) weilte, machte ich das fenchelgemüse fertig: 2 fenchel 0,5 cm dick geschnitten in etwas olivenöl angebraten, eine handvoll tiefkühlerbsen dazugegeben, gesalzen und “weiss-gepfeffert”, mit 0,1 l weisswein abgelöscht, 2 el philadelphia und 1 dl sahne, 2tk feigensenf, 1 tk honig dazugegeben. einmal kurz aufkochen, 4 halbierte koktail-tomaten dazu. fertig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
Kategóriák:föétel, fisch, gemüse, hal, zöldség
  1. 9. december 2010 - 09:48

    Hihi, so geht mir das auch – Kochbücher und Zeitschriften gehören zu meiner Lieblingslektüre, aber schlussendlich koche ich “selber” 😀 – das Rezept hier klingt sehr sehr schmackhaft, ich merke mir das mal vor. Lachs und Fenchel gehören bei uns ebenfalls häufig auf den Speiseplan.

  2. 15. december 2010 - 10:39

    Hab mir das Rezept grad durchgelesen…klingt gut 🙂 Aber mal ne dumme Frage…was sind dl und tk? Deziliter und teelöffel würde ich spontan denken… Aber wie mißt man 1 dl (also 10 ml) Sahne? Und woher kommt das k im Teelöffel? Bitte klär mich mal auf…*lach*
    Bin überigens begeistert von deinen tollen Fotos..
    Liebe Grüße
    Margret

    • stampoasis
      18. december 2010 - 12:03

      danke margret 🙂 oh, da habe ich mich wiede mal vertipp. 1 dl (=1 deziliter, also 1/10 liter) entspricht 100 ml. 1tk ist die ungarische abkürzung für 1 tl.

      das ist gar nicht so einfach mit den maßeinheiten in zwei sprachen, das passiert mir leider öfter 😦

  3. 17. december 2010 - 07:58

    Ez fantasztikus. Szinte érzem az édeskömény harsány de mégis a lazachoz simuló ízét. Gratulálok. Gasztroterror!!!

    • stampoasis
      18. december 2010 - 12:03

      füszerház, köszönöm 🙂

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: