Kezdőlap > egészséges, gyors, könnyü, schnell+gelingt leicht > zöldborsó mentával és parmezánnal – grüne erbsen mit minze und parmesan

zöldborsó mentával és parmezánnal – grüne erbsen mit minze und parmesan

5. június 2010 Hozzászólás Go to comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“járt utat járatlanért el na hagyj!” – tartja a mondás. a zöldborsó esetében  ez annyit jelent, hogy párosítsuk csak a szokásos petrezselyemmel. nincs is ellene semmi kifogásom, mert nagyon jól összeillenek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne valami más zöldfüszerrel is bátran kísérletezni. példának okáért a mentával.  25 °C-os melegben kiválóan könnyed és gyors ebéd egy kis török lepénykenyér kíséretében.  

egy evökanál forró vajra dobjk rá a borsót, picvit sózzuk és lefedve kislángon 5 percet pároljuk. keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vággott mentalevelet és szórjuk meg parmezzánnal.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

ein schnelles und leichtes mittagessen am samstag, wenn die temperaturen auf über 25 °C klettern. ein esslöffel butter erhitzen, die erbsen dazu geben,  salzen und auf kleiner flamme zugedeckt 5 minuten garen. mit einigen kleingehackten minzblättern und parmesan bestreue und mit fladenbrot servieren.

  1. 8. június 2010 - 09:30

    Hát én legtöbbször a zödborsó felét már nyersen megeszem, mikor ilyen zsenge. Nem tudom abbahagyni…

    • 8. június 2010 - 10:07

      azért lett nekem is ilyen kevés😉

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: