Kezdőlap > egészséges, gyors, könnyü, schnell+gelingt leicht > jégcsapretek-saláta – weisser rettich-salat

jégcsapretek-saláta – weisser rettich-salat

24. május 2010 Hozzászólás Go to comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki a jégcsapretket magában szokta elrágcsálni. maximum sóval, de ezzel aztán ki is merült a fehér retek gasztronómiai jellegü felhasználása. dalla cucina oldalán találtam rá erre a receptre és lelkesen ki is próbáltam. még tegnapelött külön retekért szaladtam le délután, annyira felkeltette az érdeklödésemet és annyira biztos voltam benne, hogy jó lesz.

egy jégcsapretket meghámoztam és igyekeztem vékony csíkokra vágni (julienne-re, vagy legalábbis valami hasonlóra), ugyanezt tettem égy almával is, zöldcitromlevet csöpögtettem rá, és egy vékonyra szeletelt salotta hagymával, 3 dl joghurttal, csipet sóval, frissen örölt fehér borssal, egy ek olívaolajjal alaposan összekevertem. fél órát lefedve állni hagytam, majd hozzáillöen retekcsirával megszórva pirítóshoz tálaltam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

in meinem bisherigen leben habe ich den weissen rettich nur ohne alles, höchstens mit salz gewürzt zu mir genommen. und das auch nicht so oft. das wird sich jetzt ändern, denn ich habe heute einen leckeren rettichsalat gemacht. der ist nicht nur schnell zubereitet und gesund, sondern schmeckt ausgezeichnet zum getoasteten baguette von gestern.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         man nehme:  einen weissen rettich und einen apfel, beides geschält und in julienne geschnitten (was ich noch zugegebenermaßen üben muss). dazu eine schalotte in feinen scheiben  geschnitten, eine prise salz, frisch gemahlenen weissen pfeffer,  ein el olivenöl und 3 dl joghurt. man verrühre alles miteinander und stelle zugedeckt für eine halbe stunde beiseite. zum servieren mit etwas petersilie, nocch besser mit gekeimten radieschen-grün bestreuen und toast dazu reichen. frisches  brot tut es übrigens auch.

  1. Nóri
    24. május 2010 - 14:17

    jégcsapretek lereszelve vagy legyelulva, só, bors,fokhagyma reszelt sajt, kefír… ennél jobb nem is kell.
    Nóri

  2. 26. május 2010 - 09:14

    Örülök, hogy belevágtál! Annak a félmondatnak, hogy “biztos voltam benne, hogy jó lesz” végül is pozitív kicsengése lett?:))
    Ahogy írtam a posztban is, az egyik legjobb magyar házi tejföllel! Ha van a környéken valami orosz bolt, az ottani tejföl is hasonló csodákra képes:)

    • stampoasis
      26. május 2010 - 20:06

      mamma, igen pozitív hozzáállással biztattam magam😉 én már aannyi év óta créme fraiche-t használok (alkalmazkodva ahhoz, ami itt kapható), hogy már nem is emlékszem, milyen az otthoni tejföl. de majd benézek egy orosz boltba, köszi a tippet.

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: