Kezdőlap > aus dem backofen, kartoffeln, krumpli, sütöben sült, schnell+gelingt leicht > sült mustáros krumpli – gebackene senfkartoffeln

sült mustáros krumpli – gebackene senfkartoffeln

13. május 2010 Hozzászólás Go to comments

magában is megállja helyét ez a sült krumpli, de akár egy kis joghurtos mártogatóval, akár frissen sült húsok kíséröjeként kínáljuk, egészen biztos nem fog belöle maradni egy darabka sem. amilyen finom, olyan zseniálisan egyszerü az elkészítése. én személyenként 3 közepesen nagy krumplival szoktam számolni. kétszemélyre adom meg a mennyiséget, de érdemes belöle rögtön dupla adagot csinálni, mert hidegen is el lehet csipegetni egy pohár bor mellé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         a krumplikat megmosom, egy kefével alaposan megsikálom, majd egyenlönagyságú darabokra vágom (lehet hosszúkásra, kockára).  egy kis tálkában összekeverek 2-3 evökanál magvas mustárt (csak a magvas jó) egy fél citrom levével, egy  teáskanál mézzel, 2-3 ek olívaolajjal, pici sóval és frissen tekert borssal. ráöntöm a tüzálló tálba tett krumplira és alaposan összekeverem, hogy a mustáros szósz beborítsa a krumplit. 200 °C-ra elömelegített sütöben 20-30 percet alufóliával lefedve, majd alufólia nélkül további 20 percet sütöm. 1-2x közben meg lehet óvatosan forgatni a krumplit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         eine großartige beilage, die man auch einfach so, ohne alles essen kann. sie schmeckt aber genau so gut zu frischgebratenem fleisch oder zum gestrigen spanischen huhn. ich rechne für zwei personen 3 mittelgroße kartoffeln, aber es lohnt sich, gleich die doppelte menge zuzubereiten. denn es schmeckt wunderbar auch kalt zu einem glas wein.

die kartoffeln waschen und mit einer bürste schrubben, in gleich große stücke schneiden (würfel oder spalten) und in eine feuerfeste form geben. in einem schüsselchen 2-3 esslöffel körnigen senf mit 2-3 esslöffel olivenöl, dem saft einer halben zitrone, einem teelöffel honig, salz und pfeffer verrühren. auf die kartoffeln geben und  schön mit den kartoffeln vermischen, dass die senfsoße die kartoffeln bedeckt. bei 200°C mit alufolie zugedeckt ca. 20-30 minuten backen, danach ohne folie ca. 20 minuten weiterbacken. zwischendurch 1-2mal vorsichtig umrühren.

  1. 14. május 2010 - 04:12

    Ez tényleg nagyon finom lehet🙂 Újkrumplival próbáltad már?

    • stampoasis
      14. május 2010 - 20:57

      lúdanyó, még nem, de legközelebb teszek egy kísérletet.

  2. 14. május 2010 - 05:36

    Jajj de szuperjó ötlet! Imádom a magos mustárt. De előfordult már, hogy épp nem volt otthon. Akkor 2 evőkanálnyit picit megpirítottam serpenyőben, mozsárban nagyjából áttörtem és belekevertem a sima mustárba. Lehet, hogy ez szentségtörésnek számít, és a dijoniak hüledezve nézték volna, de akkor és ott bejött és a mustár – ami viszont tényleg dijoni volt – semmit sem csorbult tőle. Csak rusztikusabb lett :))) Biztosan megcsinálom én is. Hálás vagyok az ötletért🙂

    • stampoasis
      14. május 2010 - 20:58

      bodzablog, nagyon jó ötlet. halvány gözöm, mit szólnának a frnaciák,de szerintem igazán találékony. el is mentem egy hátsó agyik-fiókomba, hátha jól jöhet még😉

  3. 14. május 2010 - 15:51

    Sieht wirklich wahnsinnig gut aus und kann es schon richtig schmecken! Wird bestimmt nachgebastelt🙂

    • stampoasis
      14. május 2010 - 20:59

      anikó, dein bericht wird erwartet😉

  4. Petrás Rudolf
    14. május 2010 - 20:00

    Ez “perverz”! Nagyon jó!!!

    • stampoasis
      14. május 2010 - 20:59

      rudi, miért perverz? mert annyira jó ;)?

  5. 15. május 2010 - 20:45

    Szeja🙂 Hát elkészült és mondhatom, isteni lett így is! Azért megszórtam egy csokor illatos-friss aprított petrezselyemmel, az sem rontotta el. Apácska meg utána nem győzte vadászni a magocskákat a tányérján :))) Ezt meg én mentettem el az egyik ,,kamrapolcomra”🙂 köszönöm, hogy megismertettél evvel a remek recepttel.

    • stampoasis
      15. május 2010 - 21:11

      bodza, nagyon örülök. mondjuk eddig mindenki teljesen odavolt érte, akinek feltálaltam. még megátallkodott mustás-elutasítók is😉

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: