Kezdőlap > aus dem backofen, menza, sütöben sült > medvehagymás-paradicsomos tarte – bärlauch-tomaten-tarte

medvehagymás-paradicsomos tarte – bärlauch-tomaten-tarte

18. április 2010 Hozzászólás Go to comments

még tart a medvehagyma-szezon és tegnap egész nap az motoszkált a fejemben, mit is lehetne belöle készíteni, amihez este egy kellemesen behütött fehérbort lehet majd kortyolgatni.  így született ez a nem egészen fotogén, de annál finomabb medvehagyma-tarte.

az egyszerüség kedvéért mirelit-levelestésztával béleltem ki a sütöforma alját. majd ha egyszer sikerül kirámolnom a mélyhütöt, csinálok ám tartalék-tarte-tésztát, amit csak úgy elökapok majd, ha arra támad kedvem.

összekevertem

25 dkg túrót

1 dl tejszínt

3 tojást

10 dkg maradék (és csak kicsit büdös) camambert-jellegü sajtot  (elötte apróra vágtam)

sót, frissen tekert fehérborsot, szerecsendiót

egy jó nagy marék apróra vágott medvehagymát

ráöntöttem a levelestésztára, megpakoltam paradicsommal (mivel volt még egy édeskömény és két szál zöldhagyma a hütöben, ezeket is felkarikáztam és rátettem a tarte tetejére). 40 percet 200 °C-on sütöttem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         man sollte die kurze zeit des bärlauchs nutzen! gestern abend wurde daraus eine leckere bärlauch-tomaten-tarte, wozu ein gekühlter weisswein wunderbar   gepasst hat. einfachheithalber habe ich tk-blätterteig genommen. (irgendwann werde ich es viellicht mal schaffen, meine tiefkühlfächer zu “entrümpeln”, da werde ich jede menge mürbeteig für solche fälle parat halten.)

mit einem handrührgerät habe ich die nachstehenden zutaten verrührt: 250 quark, 1 dl sahne, 3 eier, 100 g camembert (klien gecshnitten), salz, frisch gemahlener weisser pfeffer, muskatnuss, eine gute handvoll kleingeschnittener bärlauch. auf den teig gegeben, mit tomatenbelegt (da ich noch im kühlschrank eine fenchel-knolle und zwei frühlingszwiebeln hatte, mussten sie auch auf die tarte) eine und ab in den ofen für 40 minuten bei 200 °C.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. 18. április 2010 - 17:51

    Na, ezt aztán imádom!

    • stampoasis
      18. április 2010 - 20:22

      föz és fecseg, de jó! örülök, hogyy neked is tetszik 😉

  2. 19. április 2010 - 08:29

    Múlt héten szinte minden este ilyen gyors tésztás finomságokat ettem… Úgy látom, ez a héten sem lesz másként, nagyon tetszik a recepted!🙂

  3. 19. április 2010 - 20:24

    de jól néz ki, kérek egy szeletet vacsira.(bár már lehet, hogy késő van egy kicsit, asszem megyek császármorzsázni:))

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: