Kezdőlap > aus dem backofen, magyar, magyaros, medvehagyma, rágcsálnivaló, sütöben sült > kellemes húsvéti ünnepeket medvehagymás-juhtúrós pogácsával – frohe ostern mit bärlauch-pogatscherln

kellemes húsvéti ünnepeket medvehagymás-juhtúrós pogácsával – frohe ostern mit bärlauch-pogatscherln

3. április 2010 Hozzászólás Go to comments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

minden kedves olvasómnak vagy csak véletlenül idetévedönek kellemes húsvéti übbepeket kívánok! tegnap este érkeztünk haza, a mai nap börönd kipakolással, mosással és az ilyenkor szokásos mindenféle egyéb kötelezettségekkel telt el. ha jól emlékszem egy pillanatot sem ültem nyugton. közben még szorítottem egy kis idöt arra, hogy összegyúrjak egy juhtúrós pogácsának való tésztát, amelyböl aztán az évad elsö medvehagymás étele lett.

pogácsaa jól bevált limara-féle receptet készítettem, megtoldva egy csokor medvehagymával. egyszerüen elronthatatlan, a pihentetéstöl eltekintve nagyon gyorsan összeállítható és a siker garantált:

  • 60 dkg finomliszt

  • 2 tk. só

  • 25 dkg vaj

  • 25 dkg juhtúró híján fetasajt

  • 1 tojás
  • kis pohár tejföl (1,5 dl)
  • 0,5 dl tej

  • 2,5 dkg élesztő

  • csipet cukor

  • tojás a kenéshez

  • 10 dkg reszelt sajt

mialatt az élesztöt a cukorral a meleg tejben felfuttattam összekevertem/ morzsoltam  a lisztet, sót, vajat, fetasajtot, hozzáadtam a felfuttatott élesztöt, a tojást, a tejfölt  és a medvehagymát, majd  közepesen kemény tésztává gyúrtam. kétórás hütöbeni pihentetés után szaggattam, tojással megkentem, sajttal megszórtam. a 220 °C-ra elömelegített sütöben ca. 20 percet sütöttem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ich wünsche allen frohe ostern! wir sind gestern abend zurückgekommen und der heutige tag verging mit koffer auspacken, wäsche waschen und all den sonstigen sachen, die man sonst noch nach einem kurzen urlaub zu tun hat. zwischendurch ist es mir sogar gelungen, den ersten bärlauch der saison zu einem leckeren snack aufzuarbeiten: es wurden herrlichen kleinen ungarischen pogatscherln mit fetakäse und bärlauch daraus. das rezept hat sich mehrfach bewährt und ist hier zu finden. man kann einfach nix falsch machen und die kleinen goldenen dinger schmecken einfach immer. diesmal kamen noch die ersten bärlauch-blätter (klein gehackt) mit in den teig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. 3. április 2010 - 22:57

    Hmmmmmmmmmmm a jó öreg túrós pogácsa…. Mi graham liszttel csináljuk, úgy próbáltad már? Kevesebb liszt kell bele és ezáltal nem olyan fujtós ( ha fujtós), hanem omlós és finoooooooooooom. 🙂 guszta!

  2. 4. április 2010 - 06:21

    Jó ötlet “véletlenül” vettem egy adag juhtúrót – nehogy éhen haljunk az ünnepek alatt 😉

    Áldott, békés Húsvétot kívánok!

  3. 4. április 2010 - 08:20

    Nagyon Szép Húsvétot nektek!!! Jól néz ki a pogi nagyon, tényleg nekem is kéne csinálni, csak medvehagyma kéne hozzá.

  4. 4. április 2010 - 19:57

    Euch auch schöne Rest-Ostern! Erholt Euch vom Nach-Urlaubsstress 🙂 Ich muss wirklich endlich mal Pogácsa machen! Danke für die Erinnerung!

  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás