filmajánló

8. január 2010 Hozzászólás Go to comments

játékra hívtak, így beszámolok én is “legkedvencebb” filmjeimröl. többfajta kritérium alapján tudnék ötöt-ötöt felsorolni. a legkedvesebb számomra mégis a film zenéje. egy-egy filmet nem feltétlenül nézek meg többször, de a zenéjüket nagyon soknak szívesen meghallgatom újra meg újra. szerencsére az utóbbi években elszaporodtak azok a rádióadók, amelyek sok filmzenét sugároznak. söt már olyanok is vannak, amelyek csak erre specializálódtak.      

1. vitathatatlanul az elsö helyen áll a távol afrikától címü film. nemcsak a john barry által szerzett filmzenéjével, hanem  robert redford és merlyn streep (“I had a farm in africa”) páratlan alakításával. ez az egyetlen film, amelyet legalább 10szer már látttam és tizenegyedszer is megnézném.és igen még képes lennék újra bögni is rajta. 

2. cinema paradiso. érdekes módon ezt a filmet csak pár hete láttam  elöször, de a zenéje  a filmzene nagymesterétöl (ennio morricone) már évek óta kedvencem. olyan igazi szívbemarkoló, ezerszer meghallgatható, fülbemászó dallam. és hozzá a film! a legeslegszebbekhez és a legnagyobbakhoz tartozik. maga a téma is a film ill. mint a címe is elárulja a mozi – annak is a kezdete…mondanom sem kell, hogy ezen is olyan igazán jókat lehet bömbölni. persze csak halkan, hogy a zenéjét azért halljuk.

3. smile chaplin

a film (fö)zenéje, amely a chaplin életéröl szóló filmben a legmeghatóbb pillanatban cseng fel: 

4. volt egyszer egy vadnyugat (ennio morricone):

mondanom sem kell, hogy én ezt még a sándor mátyásból ismerem….

5. chanson d´amoure: kicsit kilóg a sorból, eddig négyszer láttam, a zenéjét többszázszor hallgattam. anélkül, hogy minden szavát érteném, megértem miröl szól. a legfontosabbról. úgy, ahogyan azt csak a franciák tudják elmondani:

Reklámok
  1. 11. január 2010 - 16:44

    Köszönöm, jó volt ez a filmajánló, legalább tudom mit fogok a közeljövőben megnézni.Már van egy 10es listám, most még teszek hozzá 3-at 🙂

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: