zellerkrémleves zamatos turbolyával – sellercréme-suppe mit kerbel und croutons
még mindig zeller, mert nem tudom megunni. a zellerkrémleves a krémlevesek klasszikusa. én egy nagyon gyors alapreceptet használok, leírni tovább tart, mint elkészíteni. a téli hidegben egy kiadós séta után hazaérve nagyon jól esik.
1 zellert és 2 közepes méretü krumplit meghámozok, majd apró kockákra vágok és kevés sós vízben puhára fözök. ezalatt 2 szelet kenyeret felkockázok és egy kevés vajon megfuttatott fokhagymacikkel pár perc alatt krutonná hagyom pirulni. a megfött zellert botturmixszal pépesítem, adok hozzá 3-4 ek tejszínt, ha szükséges egy kevés forróvizet, frissen örölt fehérborsot és
sok szerecsendiót. zamatos turbolyával és krutonnal megszórva tálalom.
wieder ein sellerie-rezept. denn es gibt nichts besseres nach einem langen winterlichen spaziergang, als die heisse und sämige crémesuppe mit den knusprigen croutons.
1 sellerie und 2 mittlere kartoffeln schälen, in würfeln schneiden, im salzwasser weichkochen. währendessen 2 brotscheiben klein würfeln, mit ein wenig butter und einer knoblauchzehe in wenigen minuten anrösten. die suppe mit einem stabmixer pürieren, mit 3-4 el sahne, frisch gemahlenem weissen pfeffer und viel muskatnuss abschmecken. falls nötig, noch etwas wasser dazugeben. mit krebel und den croutons servieren.
Imádom és én is így csinálom; turbolya nélkül! 🙂