Kezdőlap > dessert, im ofen gebacken, sütöben sült, sütemény > mogyoróvajas keksz – erdnussbutter-kekse

mogyoróvajas keksz – erdnussbutter-kekse

22. november 2009 Hozzászólás Go to comments

a múltkori mogyoróvajas keksz  nagyon bejött, így szívesen próbáltam ki egy újabb variációt. annál is inkább, mert egy nagyon gyors kekszre találtam. amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan elfogy. vagy ha pár szemet idöben eldugunk édesszájú lakótársaink elöl, pár héttel késöbb is finom ropogós kekszbe haraphatunk. ha csak nem dézsmáltuk meg mi magunk titokban. a sütöt 180 °C-ra elömelegítjük, két nagy tepsit sütöpapírral kibélelünk. 20 dkg puha vajat összekeverünk 20 dkg mogyoróvajjal, 20 dkg cukorral, 2 tojással, egy csipet vaníliával, egy tk fahéjjal. majd hozzáadunk 24 dkg teljeskiörlésü búzallisztet, 1 csomag sütöport és 20 dkf zabpelyhet. a tésztából ügyesen kis gombócokat formálunk (én diónál kicsit nagyobbakat igyekeztem, egy kis plusz liszt segíthet a formázásban), amelyeket a tepsibe teszünk és kézzel lelapítgatunk. a színes cukrot csak a gyerekek kedvéért szórtam rá. 15-20 percig sütöttem. 15 perc után folyton nézegettem, nehogy megégjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ein schneller keks – sowohl, was die zubereitung, als auch die lebensdauer anbetrifft. sollte es uns gelingen, nicht alles auf einmal zu verschlingen (und was noch schwerer ist, unsere mitbewohner davon abzuhalten) und die reste für einige zeit zu verstecken. können wir wochen später immer noch in wunderbar knackige kekse hineinbeissen. vorausgesetzt, wir haben nicht heimlich doch aufgegessen.

ofen auf 180°C vorheizen, zwei große backbleche mit backpapier auslegen. 200g weiche butter mit 200 g erdnussbutter, 20 dkg zucker, 2 eier, eine  prise vanilie und ein tl zimt  mit dem handrührgerät schaumig rühren. 240g vollkornweizenmehl, 1 backpulver und 200g dazugeben. mit bemehlten händen kleine kugeln  (wie eine große walnuss) formen und auf das backblech setzen. mit der hand leicht flach drücken. 15-20 minuten backen (nach 15 minuten regelmäßig kontrollieren).  

  1. 22. november 2009 - 22:27

    Nálunk is bejött egy hasonló, úgyhogy csak dícsérni tudom!!

  1. 23. november 2009 - 21:55

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: