Kezdőlap > deutsch, kenyér, sütöben sült > kenyér kefírrel, paradicsommal, parmezánnal

kenyér kefírrel, paradicsommal, parmezánnal

9. november 2009 Hozzászólás Go to comments

sokat gondolkoztam rajta, hogy tegyek-e fel kenyérreceptet. kb. egy éve van kenyérsütö a háznál, azóta 90%-ban saját sütésüt eszünk. sokmindent megtanultam már, de még több  mindent még csak ki sem merte próbáltam. az a helyzet, hogy van néhány jól bevált receptem, amelyeket olyan jó és kényelmes bevetni,  ha este munka után hazaesek és sütni kell. nem kell gondolkozni, keresgélni, az alapok mindig vannak itthon, csak vakon bele pakolni néhány dolgot a kenyérsütögépbe, és még mielött lefekszünk, ki tudom venni az illatos kenyeret a gépböl. de ezekben a mindennapi receptekben  nincs semmi extra, úgyhogy nem is akartam közzétenni öket. gondolom, mindenkinek vannak ilyen semmi extrás “hétköznapi kedvencei”.

ez a kefírrel, szárított paradicsommal és parmezánnal készült kenyér viszont tartalmaz némi extrát, 100% biztonsággal nagyon finom puhára sikerül és egyszerüen nem lehet megunni.

hozzávalók: 4 dl kefír, 4 ek olívaolaj, 2 tk cukor, 2 tk só,  40 dkg búzaliszt, 20 dkg teljeskiörlésü búzaliszt, 1 kocka élesztö, 6ek parmezán, 2 ek szárított bazsalikom, 12 apróra vágott szárított paradicsom.

a hozzávalókat a kenyérsütöbe teszem és fehér kenyér programon dagasztom/ sütöm. a paradicsomot csak a sípszónál adom hozzá, hogy a darabok egyben maradjanak. úgy is lehet, hogy már az elején hozzáadom, akkor a kenyér kellemesen vöröses színü lesz és a paradicsomdarabok nem láthatóak benne. ha nem munkahelyre készítjük,  lehet az elején egy szétnyomott fokhagymacikket  hozzátenni.

[DSC03337[5].jpg]

zutaten: 4 dl kefir, 4 ek olivenöl, 2 tk zucker, 2 tk salz,  40 dkg weizenmehl, 20 dkg vollkornweizenmehl, 1 hefe, 6ek parmesan, 2 ek getrockneter basilikumblätter, 12 klein geschnittene getrocknete tomaten.

im brotbackautomaten: programm weissbrot. wenn die tomaten gleich zu beginn mitdazugegeben werden, lösen sie sich auf und färben das brot rot. man kann sie auch erst beim piepton dazugeben, so bleiben sie “ganz”. wer das brot nicht im bürö isst, kann auch zu beginn eine zerdrückte knoblauchzehe dazugeben.

Kategóriák:deutsch, kenyér, sütöben sült Címke: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: