Kezdőlap > hús > s.o. s. mit fözzek ma magamnak?

s.o. s. mit fözzek ma magamnak?

2. november 2009 Hozzászólás Go to comments

a tegnapi vadas marhahúsból megmaradt egy jó darab. akár milyen finom is volt, nincs étvágyam arra, hogy ma a maradékot együk. föleg nem akarok ma megint zsemlegombócot fözni. minden jónak meg van a határa, na. az a helyzet, hogy ilyen nehezebb ételeket nem szoktunk sürün enni, és egy-egy ilyen kiadós vacsora után valami könnyebbet kívánunk.

a vadas szószt eltettem a mélyhütöbe,  de mi legyen a maradék marhahússal? van valami jó ötletetek, mit csinálhatnék ma/ holnap belöle? 

Kategóriák:hús Címke: ,
  1. 2. november 2009 - 10:31

    Hússaláta: almával, zellerrel, dióval, majonézzel.

    • stampoasis
      2. november 2009 - 11:10

      de jól hangzik:-) minden hozzávalót szeretek *nyam-nyam*

  2. 2. november 2009 - 10:39

    Vadas szósz helyett meggyszósz, almaszósz, meg főtt krumpli. Mint a menzán🙂

    • stampoasis
      2. november 2009 - 11:12

      érdekes, hogy én erre a menzai almaszószra nem emlékszem (otthon sem volt sosem). vagy nem volt nálunk soha, vagy annyira vacak emlékeimben, hogy totálisan elfojtottan. vhogy nem is tudom elképzelni. de a meggyszószt ismerem és ma estére pont jó is lenne.

  3. Eszter
    2. november 2009 - 11:14

    Sült újhagyma gorgonzolás mártással és dióval
    Az eredeti recept (Stahl Judit) csirkét ír, de szerintem marhából is finom lehet.
    Blansírozott újhagyma- (póréhagyma-) szárakat sütőtálba tenni, húst rávagdosni, besamelt főzni, sajtot belekeverni, rákenni a húsos hagymára, megsütni, pirított dióval megszórni, bagettel tunkolni.
    A lehetőségek száma végtelen: más sajt, más zöldség, fűszerek stb.

    • stampoasis
      2. november 2009 - 17:07

      ezt elmentettem csirkéhez.pont se póréhagyma, sem gonrgonzola nincs itthon.

  4. Makka
    2. november 2009 - 11:27

    Szerintem csinálj egy keleties salátát.
    Az öntet: olívaolaj, chili kimagozva finomra vágva, limelé, finomra vágott gyömbér, újhagyma, só, bors.
    Vágd fel a marhahúst nagyon vékony szinte átlátszó szeletekre, esetleg előtte meg is melegítheted, ha nem ítéled úgy, hogy nagyon kiszáradna.
    Rucola, sálatafélék, esetleg valamilyen aszalt gyümölcs (ha nagyobb darabok, csíkozd fel).
    Mindent keverj össze.

    Jó étvágyat!:)

    • stampoasis
      2. november 2009 - 17:09

      ehhez pont megint mindig van itthon – újhagymát kivéve. lecsípek egy kicsit a marhahúsból holnap délre erre a keleties salátára.

  5. 2. november 2009 - 11:59

    Micsoda jó ötleteket kaptál!
    én csak azt írtam volna, hogy úgy emlékszem van otthon birsed! Csinálj hozzá egy jó birsalma mártást! Ragyogóan passzol a marhához! – ha szeretitek!😉

    • stampoasis
      2. november 2009 - 17:13

      én is csak itt ámulok, egyik jobb mint a másik. milyen jó ismereteid vannak a kamrám tartalmáról *hihi*. igen birs is van még (meg tök is). nem tudom miért, de egész délután csak a meggyszószra tudok gondolni. a birset meg majd megcsinálom a kacsamellhez (tudod, az is itt van még)…

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: