Kezdőlap > gyors, könnyü, krumpli > sültkrumpli – olajszag nélkül

sültkrumpli – olajszag nélkül

9. október 2009 Hozzászólás Go to comments

2009 10 01_1992

rájöttem, hogyan lehet készíteni sültkrumpli anélkül, hogy az egész lakás utána két napig olajszagú lenne. a ruhánkról és a hajunkról inkább nem is beszélve.  persze diétázók így se kezdjenek neki, mert azért némi olajra szükség van hozzá. megnyugtatásként mondom, hogy egyrészt ez az olajmennyiség csak egy kis töredéke annak, amit egyébként sültkrumplihoz szokás használni. másrészt pedig olívaolaj, tehát  nagyobb lelkiismeretfurdalás nélkül lehet készíteni és fogyasztani.

a recept úgy kezdödik, hogy végy es üveg olívaolajat és  öntsél bele annyit egy tepsibe, hogy az olaj az alját éppen befedje (kevesebb mint 1/2 cm). majd rakosgasd bele a vékonyra vágott krumpliszeleteket (nem muszály hjszálvékonyra, de ne többre mint  1/2cm), kend meg a tetejét vékonyan olívaolajjal és tedd be 20 percre a 220°C-os sütöbe. ne feledkezz meg róla teljesen, ha elkezd pirulni, gyorsan pirul. tálalás elött a felesleges olajat papírkonyhatörlön lehet lecsepegni.

Kategóriák:gyors, könnyü, krumpli
  1. 9. október 2009 - 08:43

    Nem rossz ötlet! Ki is fogom próbálni, bár én még mindig a fritőzös sült krumplira szavazok. És nincs két napig olajszag utána. A fritőzt mindig a szagelszívó alá teszem, azt meg maximumra kapcsolom amíg sül a krumpli, rántott hús stb. Így a szag egyenesen kiszívódik a szabadba.

  2. 9. október 2009 - 09:30

    Felénk ezt tepsis krumplinak hívják:-)
    Még finomabb, ha nem olívaolajjal “kened ki” a tepsit, hanem fél ek liba, vagy kacsazsírt teszel a tepsibe, a sütőben felforrósítod és a már forró tepsibe zúdítod bele a krumplit, ami lehet szelet, hasáb, csónak, kocka vagy akármilyen formájú és vastagságú. Egy a lényeg, a krumpli száraz legyen, így nem ragad. 20-25 perc után 1-2X falapáttal átforgatom, így egyenletesen pirul. Sózni, fűszerezni akkor szoktam, ha majdnem kész. Az összes olajban sült krumpli elbújhat mellette!:-)))

  3. 9. október 2009 - 12:45

    Gyönyörűek lettek. Ropognak is, vagy csak pirosodnak?

  4. 9. október 2009 - 20:29

    hát, az nlcafé fórumozói erre már évekkel ezelőtt rájöttek🙂
    http://okostojas.blog.hu/2008/01/23/teli_kajak_2_kanadai_csirkemell_sutoben

  5. stampoasis
    17. október 2009 - 16:02

    @fahéj és feta: pár éve volt egy fritözöm, amely állítólag a szagokat elnyelte, nekem akkor is oljaszagú volt töle a lakás:-( ami még külön idegesített mindig z olaj szürése, öntögetése használat után:-(

    @gabojsza: jaj, ezt a libazsíros variációt majd kipróbálom (csak elöbb tényleg elkezdek intenzíven sportolni, hogy ne rágjon annyira a lelkiismeret).

    @szepyke: a képen láthatóak ropogtak is;-)

    @t3v, az okostojás: akkoriban még nem olvastam gasztroblogokat *hihi*

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: