Kezdőlap > hal, krumpli, péter > tökehal petrezselyem-pesztóval és krumplipürével

tökehal petrezselyem-pesztóval és krumplipürével

3. október 2009 Hozzászólás Go to comments

2009 10 03_2167neua legtöbb igazán finom étel egyszerüségében nagyszerü. a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem feltétlenül szükséges órákat eltölteni a konyhában ahhoz, hogy valami nagyon finomat tegyünk az asztalra. a titok nyitja a nagyon jó minöségü alapanyag és ebben az esetben a nagyon kevés hozzávaló, amelynek mindenegyes összetevöje harmóniát alkotva  kellemes egységet alkot, anélkül, hogy bármelyik alkotóeleme dominálna. nem mellékesen 25 perc alatt elkészíthetö.

mialatt az apróra vágott krumpli sós vízben megfö, elkészítem a pesztót, amelynek összetevöi: apróra vágott petrezselyem, 1/2 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj és citromlé.

a krumplit  tejjel és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval összetöröm és melegen tartom.

a   tökehalat felforrósított ghín hirtelen megsütöm, oldalanként  max. 4–5 perc alatt. 

a pesztót ráteszem a tökehalra, meglocsolom egy kevés olívaolajjal és a krumplipürével tálalom. ha szükséges sózom, esetleg borsozom. 

Kategóriák:hal, krumpli, péter
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: