Kezdőlap > föétel, hal, krumpli > édesköményes rakott krumpli

édesköményes rakott krumpli

20. szeptember 2009 Hozzászólás Go to comments

2009 09 20_0774_bearbeitet-1

na jó, egy nagyon leegyszerüsített rakott krumpli. mindenesetre van benne krumpli és meg is van rakva. tejföllel meglocsolva. jól megsütve. ezzel eleget is téve a  föbb kritériumoknak. különben annyiból sokkal jobb, hogy pillanatok alatt elö lehet készíteni, aztán 30 perc alatt úgy megsül magának, hogy csoda. 

2009 09 20_0776_bearbeitet-1

az elökészítés pillanati így zajlanak: egy nagy édesköménygumót és pár szem hámozott krumplit vékony karikákra vágok, majd egy kivajazott tüzálló formába mindet szépen belerakosgatom (ez tart a legtovább), az egyes rétegeket füszerezem (só, frissen örölt fehérbors, szerecsendió,egy kevés csípös öröltpaprika), a legvégén leöntöm tejföl és tejszín keverékével (50%-50%). egy maréknyi reszelt sajtot hintek a tetejére és mehet is a forró sütöbe. tálaláskor még megszórom petrezselyemzölddel és az édesköményzöldjével. 

2009 09 20_0789_bearbeitet-1 

párolt sül hal ideális kíséröje volt ma este. én magában iss megettem volna. mármint a krumplit édesköménnyel.

Reklámok
Kategóriák:föétel, hal, krumpli
  1. 27. szeptember 2009 - 14:28

    Ezt tuti ki fogom próbálni! Imádom az édesköményt! 🙂

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: