Kezdőlap > gomba, könnyü > csöben sült rókagomba

csöben sült rókagomba

31. augusztus 2009 Hozzászólás Go to comments

IMG_1009

hozzávalók 2 személyre:

40 dkg rókagomba

1 hagyma

1 fokhagymagerezd

1 petrezselyemcsokor

2 dkg vaj (én ghít használtam)

só, frissen örölt (fehér)bors

3 el tejföl

5 dkg parmezán

IMG_1021 

mialatt a sütö 200°C-ra melegszik a hagymát+fokhagymát kevés vajon üvegesre pirítom. a rókagombát 5 percig a hagymával sütöm, majd sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet, beleöntöm egy kivajazott tüzállótálba és megszórom reszelt parmezánnal. 5-8 percig sütöm és azonnal pirítóssal és egy pohár  fehérborral tálalom.

a gomba tisztogatásától eltekintve 20 percbe sem kerül. ár:ca. 4 euro két személyre.

remek elöétel is lehet, ha pl. személyenként kis tüzálló tálkákban sütjük.

éheseknek el tudom képzelni nokedlivel is:-)

p.s. édesköménygumó nem feltétlenül kell hozzá, de nekemm volt a hütöben egy felhasználásra váró:  amíg a hagyma-fokhagyma-rókagomba sült, az édeskömény vékony szeletekre vágva sütette magát a kivajazott tüzálló tálban… érdemes kipróbálni: finom ízével illik a gombához.

Reklámok
Kategóriák:gomba, könnyü
  1. Eszter
    1. szeptember 2009 - 06:46

    Ó de jól néz ki! Pláne, hogy mostanában nagyon kívánom a gombát, és a csiperke-laska duót kezdem megunni…

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: