Kezdőlap > desszert > epermisu

epermisu

9. június 2009 Hozzászólás Go to comments

DSC04357engem is elért az epermisu-örület. annyi sok finom epret ettünk az elmúlt napokban, hogy nocsak. én az epret (mint a legtöbb gyümölcsöt) “natúr” szeretem. szerintem, úgy lehet igazán érezni az ízét. nem kívánok belöle sem krémet, boynolult desszerteket, süteményeket, turmixokat. a gyümölcsök nekem úgy tökéletesek, ahogyan vannak. nézegettem epermisus recepteket. nem mondhatnám, hogy nem tetszettek, de kicsit zavart, hogy a szép epret össze kell turmixolni, úgy hogy a végén semmi epret nem látni majd. hacsak nem biggyesztek a tetejére egy-egy szép eperszemet. limara receptje mellett döntöttem, kicsit megvariálva. ennek föleg az volt az oka, hogy este csodálkozva állapítottam meg, hogy nincs itthon tejszín. amióta eszemet tu saját háztartást vezetek, ilyen még nem esett meg velem.  tejszín, tejföl stb. mindig van. na most nem volt. volt viszont natúr joghurt. gondoltam az is jó lesz – fellazítani vele a mascarponét. jó is lett. a 20 dkg fehércsokinak köszönhetöen.  és még annyit változtattam, hogy én az összes epret feldarabolva tettem a krémre.

DSC04522

hozzávalók kb. 6 adaghoz: 
a sziruphoz
5 dkg cukor 
1 dl víz 
1/2 citrom 
a krémhez: 
25 dkg mascarpone krémsajt
20 dkg fehér csokoládé
1 dl natúr joghurt

és kell még:
+ 20 db babapiskóta 
25 dkg eper (megmosva, lecsumázva, felvágva) 
a tetejére cukrozatlan kakaópor
elöször a cukros szirupot készítettem el: egy kis lábasban a cukrot a vízzel kevergetve felmelegítettem, hogy a cukor feloldódjon a vízben, hozzátettem a citorm reszelt héját és a citrom levét. a krémhez összekevertem a mascarponét a joghurttal és a gőzön megolvasztott fehér csokival. egy tálba leraktam egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákentem egy kis krémet, amit megszórunk a vágott eperdarabokkal, és addig folytatta a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. a végére krémet tettem, hogy majd a tálaláskor rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia. egy éjszakán át hűtőben hűtöttem.

DSC04384

Advertisements
Kategóriák:desszert
  1. Levena
    9. június 2009 - 21:04

    Ó, nahát, te nem csak németül írsz? 🙂 Ezt a blogot értem 🙂 Majd kukucskálok nálad is, ritkán főzök, de néha jól esik recepteket olvasgatni, hogy tudjam, hova kapjak, ha rámjön az alkothatnék (vagyis ha kifogy a mélyhűtő:))

  2. stampoasis (alias nokedli)
    10. június 2009 - 06:31

    a receptes blogot magyarul írom, a kreativ-blogom német:-) igaz ott egyébként is inkább csak nézelödni kell. örülök, ha néha meglátogatsz:-)

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: