Kezdőlap > hétfötöl hazait, spárga > hh: sült zöldspárga zöldcitrommal

hh: sült zöldspárga zöldcitrommal

8. június 2009 Hozzászólás Go to comments

DSC04561tegnap dacoltunk a hömérö 12 fokra szökött higanyszálával. úgy tettünk, mintha szikrázó meleg nyári nap lenne és egy könnyü nyári vacsorát fogyasztottunk el, egy hüsítö caipirinha koktél kíséretében.

az utóbbihoz egy-egy whiskey-s pohárban összenyomkodtam egy feldarabolt a lime-ot a barnacukorral és 2 mentalevéllel, megtöltöttem zúzott jéggel és felöntöttem cukornád pálinkával, majd összekevertem.

a sült zöldspárgát az éven már többször csináltam, eddig csak körítés nélkül. föétkezés lévén jól esett hozzá egy kis új krumpli, amelyet megsuvickolva, 1 cm-es karikákra vágva, olivaolajjal meglocsolva, chilipehellyel megszórva, fokhagymával megspélkelve, rozmaringgal és kakukkfüvel megszórva tettem a forró (200 fok) sütöbe. ahol a vastag fehér spárga kíséretében 10 percet elösütöttem.

aztán kivettem a fehérspárgát és vegyesen a zölddel sonkába tekertem, néhány félbevágott paradicsomot tettem közéjük, egy kis kanál barna cukorral megszórtam és rányomtam egy fél zöldcitrom levét és további 15 percig sütöttem. frissen tekert zöldborsal szórtam meg. reszelt parmezán is jó lett volna hozzá, de azt teljesen elfelejtettem. de anélkül is nagyon-nagyon finom volt. a párom legalább ugyanolyan örömmel ette, mint az elözö esti vacsorát. amiben szerintem a caipi is ludas volt;-)

DSC04556

Advertisements
Kategóriák:hétfötöl hazait, spárga
  1. Eszter
    8. június 2009 - 08:38

    A citrom + barnacukortól kap valami extra ízt a spárga? Gondolom, jól rákaramellizálódik… Hm! 🙂

  2. stampoasis (alias nokedli)
    8. június 2009 - 08:50

    tényleg csak egyetlenegy kiskanálnyi cukor kell hozzá. nem igazán karamellizálódik – ahhoz túl kevés, de jobban kihozza a spárga aromáját. a citrom is;-)

  3. Eszter
    8. június 2009 - 11:36

    Mézzel esetleg?

  4. stampoasis (alias nokedli)
    9. június 2009 - 06:24

    nem vagyok benne biztos, hogy a méznek jót tesz, ha 200 fokra felhevítjük.

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: