Kezdőlap > leves, magyar > halászlé “péter módra”

halászlé “péter módra”

DSC02679 már hallom is olvasóim mély felháborodását, vagy legalábbis morajlását – amelyet halászlé receptem hozzávalóinak olvasása vált majd ki. egy biztos, ez a recept  se nem bajai, se nem szegedi, de még csak nem is bodrogközi. ez az igazi hamburgi halászlé receptje. feltéve, hogy akad kedves errefelé látogato, aki hajlandó túltenni ellenérzésén, és képes nekem hozni 1-2 (de akár 3-4) doboz halászlékockát otthonról. ez itt nem a reklám helye, így aztán nem is vagyok nagyon válogatós. felölem aztán lehet kn.rr vagy akás ma..i  is. mivel alapvetöen ügyelek arra, hogy ne fogyasszunk (fél)kész dolgokat, úgy gondolom, nem tesz nagy kárt a szervezetemben, ha kétszer egy évben a fent említett halászlé-kockákból levest eszünk. 

hozzávalók:

2 sárgarépa, 1 édeskömény,  1 cikk fokhagyma, 2-3-4 halászlékocka + 1 csokor petrezselyem,, 20 dkg friss fehérhúsú hal (nálam feltétlenül szálka nélkül).

ázt gondolom nem szükséges a receptet részletesen leírnom. talán csak annyit, hogy az elöbbieket 5-10 percig közepes lángon 8elegednö mennyiségü vízzel) megfözöm. a két legutóbbit pedig kockákra (ill apróra) vágva a már kikapcsolt tüzhelyen még álló levesbe teszem kb. 2-5 percre. egy kanál tejföllel és egy kis petrezselyemmelmeggszórva tálalom.

DSC02655

a halászlékocka érdekessége, hogy régen csípös volt, de amióta a multik vették  kezükbe a gyártását, azóta csak “édes-nemesek”, mondván “ilyen csipöset senki nem eszik”. nem mintha exportálnák a halászlékockát külföldre. ennyit röviden a globalizációról. 

Kategóriák:leves, magyar
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás